Tipuri de pardoseli din piatra 

Există tipuri de pardoseli din piatră pentru fiecare stil de interior. Pe cât de frumoase, pe atât de durabile, pardoseala potrivită din piatră va fi un plus valoros pentru locuința ta.

 

Cu reputația de a fi rezistente în mod natural, toate tipurile de pardoseli din piatră oferă o durabilitate extrem de ridicată. Există o mulțime de pardoseli din piatră, inclusiv: calcar, ardezie, marmură, granit, sandstone, onix și travertin. În continuare vom analiza beneficiile fiecărui tip. 

Pardoseli de calcar  

Iubit pentru durabilitatea și aspectul său rustic, calcarul își arată cu adevărat avantajul în încăperile cu trafic intens, cum ar fi bucătăriile sau holurile. Calcarul este disponibil într-o gamă de culori naturale, de la alb strălucitor, care este perfect pentru asocierea cu alte idei tradiționale de bucătărie albă, până la nuanțe bogate de negru cărbune, care vor ascunde petele, scurgerile sau murdăria și este ideal pentru locuințele cu familii numeroase. 

Pardoseli de ardezie 

Cu o simplitate frumoasă, cu un efect de despicare care atrage privirea, ardezia este o alegere excelentă, care este deosebit de bine combinată cu alte idei de bucătărie rustice. Cu o întreținere redusă și ușor de curățat, pardoselile de ardezie sunt foarte practice. De asemenea, sunt foarte durabile și rezistente la apă, ceea ce le face ideale pentru baie. 

Pardoseli de marmura 

Marmura este materialul popular pentru monumentele clasice și pentru cele mai fastuoase clădiri și, prin urmare, este perfectă pentru a crea un aspect de lux. Pardoselile de marmură au o strălucire translucidă și emană eleganță și sofisticare. Disponibilă în multe culori și modele, marmura oferă o versatilitate ridicată și în ceea ce privește finisajele. 

Pardoseli de granit 

Holurile, bucătăriile și băile au nevoie de o pardoseală foarte durabilă. Granitul, este unul dintre cele mai puternice tipuri de pardoseli din piatră și foarte rezistent la scurgeri, zgârieturi și pete, făcându-l perfect pentru aceste încăperi cu trafic intens. Cu toate acestea, tipurile de pardoseli durabile din piatră pot fi, de asemenea, frumoase, așa cum este cazul pardoselilor de granit, unde adâncimea sa dată de culoare și texturile variate adaugă eleganță oricărui spațiu. 

Pardoseli de sandstone 

Formată din natură, fiecare bucată de sandstone are un caracter și o culoare unice care conferă personalitate spațiului tău. Drept urmare, sandstoneul este unul dintre cele mai populare tipuri de pardoseli din piatră, în special pentru bucătăriile în stil rustic. Optarea pentru un finisaj natural scoate în evidență profunzimea plăcilor, în timp ce selectarea unei nuanțe mai deschise ajută la luminarea camerei și la crearea unei senzații primitoare.  

Pardoseli de onix 

Deși nu au o rezistență atât de ridicată precum alte tipuri de pardoseli din piatră, pardoselile de onix pot funcționa bine în spațiile fără trafic intens. Aspectul estetic impresionant al onixului va emana o eleganță unică, iar pardoseala de onix îți va decora locuința. Pardoselile de onix devin instant punctul focal al oricărui spațiu. 

Pardoseli de travertin 

Travertinul este unul dintre cele mai populare tipuri de pardoseli din piatră naturală din multe motive, inclusiv frumusețea și durabilitatea sa. Este un tip de calcar format atunci când mineralele se dizolvă în apele subterane și în cele din urmă sunt mutate de izvoarele de deasupra solului. Acest tip de piatră este disponibil în tonuri de pământ, cum ar fi alb, bej, galben, gri, maro și roșu.  

Pe www.stona.ro este disponibilă o varietate foarte mare de modele de calcar, ardezie, marmură, granit, sandstone, onix și travertin, pe care să le folosești pentru amenajarea acestor tipuri de pardoseli din piatră. De asemenea, ne poți vizita showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba.