Pardoseli de piatra de tip tabla de sah 

Clasic, elegant, atrăgător și versatil, acestea sunt caracteristicile cărora se datorează popularitatea pardoselilor de piatră de tip tablă de șah.

 

În mod tradițional, aceste pardoseli tind să fie alcătuite din plăci de piatră alb-negru, dar în funcție de stilul pe care ți-l dorești, există multe alte opțiuni. Cu ajutorul câtorva indicații, poți alege un aspect de tablă de șah care să se potrivească casei și stilului tău, indiferent dacă îți dorești un design subtil sau îndrăzneț. Iată câteva idei care te vor ajuta să începi amenajarea cu pardoseli de piatră de tip tablă de șah. 

Strălucitor și îndrăzneț 

Culorile cu contrast ridicat rezultă într-un efect atrăgător care emană stilul de viață ultramodern în locuință. Alternarea plăcilor albe și roșii, de exemplu, poate stabili fie o atracție asiatică, fie o schemă contemporană. Dacă combini plăci albe cu albastru închis, strălucitor sau cu unul deschis, vei avea baza pentru un design mediteranean. Cu cât decorul este mai simplu, cu atât mai bine, așa că alege modele de piatră minimaliste care să se potrivească cu o pardoseală vibrantă. Optează pentru pereți albi, gri sau bej, pentru a tempera modelul îndrăzneț al pardoselii. 

Tonuri neutre 

Dacă locuința ta are deja un design îndrăzneț și îți dorești să schimbi pardoselile, alege un model de tip tablă de șah format din plăci de piatră albe și bej sau albe și gri. Culorile discrete nu vor concura cu decorul îndrăzneț la fel de asertiv ca o combinație de culori cu contrast ridicat. În plus, asocierea albului cu bej sau gri este o alegere sigură, mai ales dacă intenționezi să îți  vinzi casa în viitor. Pardoselile neutre de tip tablă de șah vor oferi, de asemenea, baza perfectă dacă vei decide să schimbi culoarea pereților, tapițeria sau culorile de accent din designul spațiului. 

Conținut mixt 

Amestecarea mai multor tipuri de piatră, cum ar fi marmură, travertin, calcar, ardezie , sandstone, onix sau granit oferă opțiuni aproape nelimitate care funcționează pentru aproape orice parte a casei. Aceasta este o modalitate excelentă de a adăuga propria ta personalitate spațiului tău. Amestecând materiale, vei crea, de asemenea, adâncime texturală și vei crea pardoseli de piatră de tip tablă de șah unice. 

Alb-negru clasic 

Pardoselile tradiționale alb-negru oferă un contrast optim, care poate transforma un spațiu într-unul care captează atenția. Deși modelul provine din decorul anilor 1920, oferă un element neașteptat atunci când este utilizat în designul modern sau un element eclectic atunci când este utilizat într-o casă care are mobilier și accesorii de epocă mixtă. Într-o casă minimalistă, o pardoseală alb-negru poate acționa ca o zonă neutră pentru mobilier și finisaje. 

Intră pe www.stona.ro și alege modelele potrivite pentru a crea pardoseli de piatră de tip tablă de șah, inspirate din ideile prezentate în acest articol. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci cea mai bună alegere.