Cum sa alegi pardoseala de piatra potrivita 

Înainte de a lua această decizie potențial costisitoare, trebuie să iei în considerare câteva lucruri. Prima considerație este că o pardoseală de piatră este proiectată să reziste mult timp. Dacă ești o persoană căreia îi place să schimbe des decorul,  asigură-te că pardoseala de piatră pe care o alegi este ceva cu care poți trăi pe termen lung. În continuare îți prezentăm în detaliu cum să alegi pardoseala de piatră potrivită.

. 

Preț 

Costul de instalare al pardoselilor de piatră variază foarte mult. Prețul final va depinde de pregătirea necesară, material, finisaj, dimensiunea spațiului și dimensiunea plăcilor utilizate. Ținând cont de costurile viitoare de întreținere, decide mai întâi asupra unui interval de preț. Cu siguranță veți găsi o pardoseală frumoasă de piatră care să se potrivească bugetului tău și să-ți satisfacă nevoile. 

Durabilitate 

Toate pardoselile de piatră sunt considerate durabile. Cu toate acestea, unele vor da semne de uzură mai repede decât altele, iar unele sunt mai predispuse la pătare. Decizia nivelului de durabilitate de care ai nevoie poate determina din ce tipuri de piatră să alegi. Pardoseala ta va experimenta trafic intens, vărsări de lichide, jucării pentru copii sau gheare de pisică sau câine? 

Întreținere 

Nivelul de întreținere variază între tipurile și finisajele pardoselilor. Echilibrează nevoile de întreținere cu dorințele aspectului. De exemplu, o pardoseală de marmură foarte lustruită ar putea necesita mai multă întreținere în comparație cu o terasă cu pardoseală de ardezie cu luciu scăzut. 

Valoarea de revânzare 

Dacă nu locuiești în ultima casă pe care îți dorești să o deții, valoarea de revânzare poate juca un rol în deciziile tale legate de pardoseală. În general, pardoselile de piatră măresc valoarea unei case. Unele tipuri de piatră prezintă o rentabilitate mai mare decât altele. Ia în considerare piața imobiliară în care locuiești. În unele locuri, o zonă mai mică de piatră scumpă poate valora mai mult decât o suprafață mare acoperită cu un material mai puțin dorit. 

Îți place? 

Probabil cea mai importantă intrebare este: îți place? Pardoselile de piatră sunt clasice și atemporale. Pot costa mulți bani, pot dura între 50 și 100 de ani sau mai mult, nu își schimbă mult aspectul în timp și sunt dificil și costisitor de înlocuit. Fă-ți timp pentru a decide pe care o iubești cel mai mult.  

Acum că ai aflat cum să alegi pardoseala de piatră potrivită, mai rămâne doar să alegi și modelele potrivite, accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba. Avem disponibilă o varietate foarte mare de modele de calcar, ardezie, marmură, granit, sandstone, onix și travertin.