Pardoselile de piatra – o alegere sustenabila   

În această epocă modernă, cea mai bună modalitate de a adăuga valoare casei tale și de a construi ceva care va dura este să alegi pardoseli sustenabile. Pardoselile de piatră sunt ideale.

 

Sustenabilitatea poate părea o simplă tendință, dar, în realitate, este o schimbare a stilului de viață pe care ar trebui să ne străduim cu toții să o facem începând cu alimentele pe care mâncăm și până la materialele din care ne construim casele. 

Practicarea sustenabilității înseamnă alegerea materialelor care sunt provenite din surse etice, nu provoacă stres excesiv pentru mediu și, cel mai important, sunt durabile, rezistente și vor dura toată viața. 

Când vine vorba de construire și renovare, vei economisi bani, resurse și reparații dacă alegi pardoseli de piatră naturală. Realist, nu totul poate suporta testul timpului. Adesea, până la momentul în care materialele “durabile” încep să se deterioreze, vei fi în afara perioadei de garanție și va trebui să cheltui mult pentru a înlocui sau restaura pardoselile casei tale. Însă nu vei avea niciodată această problemă cu pardoselile de piatră. 

Există nenumărate orașe antice, construite din marmură, calcar și alte pietre naturale care încă stau în picioare după ce au îndurat sute de ani de condiții meteorologice dure. Imaginează -ți cât de bine vor dura pardoselile de piatră naturală în casa ta, sigilate și îngrijite corespunzător! 

Placile din piatră naturală sunt din natură 

Deoarece plăcile din piatră naturală sunt fabricate dintr-un material care se produce în mod natural, din punct de vedere etic, poți fi sigur că pardoselile tale nu se vor deteriora și nu vor afecta mediul. 

Placile din piatră naturală sunt durabile 

Piatra naturală este adesea prima alegere pentru orice constructor, proprietar de case sau peisagist care dorește să construiască ceva elegant și durabil. Plăcile din piatră naturală precum travertin, marmură, granit și calcar sunt la fel de puternice pe cât sunt de frumoase. Încorporarea pietrei naturale în designul casei tale o va face atemporală. Nu numai că nu va trebui niciodată să înlocuiești plăcile care compun pardoseala din cauza uzurii, dar nici nu vei dori niciodată să schimbi designul. 

Pietrele naturale sunt reciclabile 

Nu numai că piatra naturală este provenită dintr-o sursă etică, dar este și reciclabilă. Dacă renovezi sau reconstruieșți și locul original avea piatră naturală, poți utiliza din nou aceeași piatră în noul design ca pardoseală.  

Dacă accesezi www.stona.ro vei găsi o varietate foarte mare de tipuri de piatră, cum ar fi: marmură, granit, calcar, travertin, onix, sandstone și ardezie, fiind disponibilă pentru fiecare o gamă largă de modele. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci cea mai bună alegere.