Avantajele pardoselilor de ardezie

Pardoselile de ardezie reprezintă una dintre alegerile ideale pentru orice locuință, deoarece oferă durabilitate, unicitate și aspect estetic deosebit. 

Ardezia este o rocă sedimentară, compusă din argilă cu granule fine, ce s-a format prin întărire din cauza presiunii. 

Pentru a decide dacă pardoselile de ardezie sunt sau nu potrivite pentru locuința ta., este important să iei în considerare toate caracteristicile acestui material. În continuare îți prezentăm avantajele pardoselilor de ardezie. 

Durabilitate 

Pardoselile de ardezie sunt incredibil de durabile. Modul în care s-a format această piatră naturală are ca rezultat un material de pardoseală care este extrem de dur, deci este rezistent la zgârieturi, ciobiri, crăpări și lovituri. 

Impermeabilitate 

Ardezia este un material foarte rezistent la apă, așa că poate fi folosit în încăperi cu niveluri ridicate de umiditate și probabilități mari de contact cu lichidele, cum ar fi băile și bucătăriile. Plăcile de ardezie pot fi folosite chiar și pentru a-ți placa pardoseala din cabina de duș. 

Aspect estetic unic 

Ardezia are un aspect estetic unic care o diferențiază de alte materiale de pardoseală, inclusiv de alte materiale de pardoseală din piatră naturală. Ardezia poate fi găsită și extrasă în toată lumea, iar aspectul ei se va schimba în funcție de compoziția minerală a solului în care s-a format. Culoarea poate varia de la bej, exotic, gri, maro, roșu și până la negru. Suprafața texturată a ardeziei naturale oferă, de asemenea, un aspect rustic. 

Confort  

Deși este o piatră, ardezia naturală oferă pardoselilor o textură netedă și confortabilă pe care să mergi, care se simte grozav, în special atunci când merrgi desculț. Spre deosebire de alte materiale de pardoseală din piatră care devin foarte reci în timpul iernii, ardezia are proprietăți de reținere a căldurii care tind să o mențină puțin mai caldă chiar și în diminețile friguroase. Deoarece reține și eliberează căldura în mod uniform, ardezia este adesea materialul de pardoseală potrivit pentru a fi instalat deasupra unui sistem de încălzire prin radiație. 

Pe www.stona.ro vei găsi peste 20 de modele de ardezie, pentru a le alege pe cele potrivite pentru amenajarea pardoselilor din locuința ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.