Pardoseala de travertin pentru balcon

Poți amenaja pardoseala din balconul tău în așa fel încât să creezi atât un spațiu practic, cât și un spațiu de relaxare. În acest sens este important să alegi un material cu o rezistență ridicată, dar și cu un aspect plăcut cum este travertinul. 

Travertinul este o rocă sedimentară de calcar care se formează la gura unor izvoare termale care ies din calcare sau traversează roci bogate în carbonați, ioni de carbonat de calciu și bioxid de carbon.

Această piatră naturală va oferi balconului tău beneficii importante pentru acest spațiu, cum ar fi: rezistența la apă și umezeală, la schimbările de temperatură și la traficul intens.

Travertinul este foarte versatil, fiind foarte ușor de tăiat în orice formă, în așa fel încât să se potrivească perfect în spațiul disponibil al balconului, atunci când se amenajează pardoseala.

Un alt avantaj al travertinului este gama variată de culori în care este disponibil, astfel că acest material poate fi ales în funcție de preferințe. După ce găsești culoarea potrivită, poți alege din mai multe tipuri de finisaje. De exemplu pardoseala de travertin poate fi lustruită, mată, periată, antichizată sau scapițată.

Pardoseala de travertin din balconul tău are nevoie de aplicarea unui tratament de sigilare imediat după instalare și apoi în mod periodic, pentru a-i asigura rezistența la factorii externi.

Această pardoseală se întreține ușor, pentru curățarea acesteia ai nevoie doar de o soluție special concepută pentru acest tip de piatră și de un mop moale.

Peste 90 de modele de travertin te așteaptă pe www.stona.ro, sau în showroom-ul din București, șoseaua Pipera, nr.48, dar și în depozitele din județele Prahova și Alba.