Avantajele pardoselilor de travertin

Travertinul este unul dintre cele mai populare materiale pentru pardoseli din piatră naturală din multe motive, inclusiv frumusețea și durabilitatea sa.  

Este un tip de calcar format atunci când mineralele se dizolvă în apele subterane și în cele din urmă sunt mutate de izvoarele deasupra solului. 

Acest tip de piatră este disponibil într-o mare varietate de tonuri de pământ, cum ar fi: alb, bej, gri, galben, maro și roșu. Iată câteva avantaje ale pardoselilor de travertin, pentru a te convinge că sunt ideale atât pentru interiorul, cât și pentru exterioarul locuinței tale.  

Frumusețe atemporală 

Travertinul are o frumusețe și un aspect estetic atractiv atemporal greu de egalat. A fost folosit în arhitectură și design încă din epoca romană, când a fost folosit la construcția de trepte, temple, monumente și amfiteatre precum Colosseumul, care este realizat aproape în întregime din travertin. Pardoselile de travertin oferă un aspect distinct și clasic, iar unul dintre cele mai atrăgătoare avantaje ale lor este aspectul unic de vechi. 

Durabilitate pe termen lung 

La fel ca majoritatea tipurilor de piatră naturală, travertinul este foarte durabil și rezistă bine la traficul pietonal intens. Travertinul are un grad de duritate comparabil cu marmura, dar este capabil să reziste la schimbări extreme de temperatură, spre deosebire de alte tipuri de piatră. Acest lucru îl face alegerea ideală pentru pardoselile interioare și exterioare, cum ar fi cele pentru terase, sau pavaje. Dacă aplici un tratament de sigilare în mod regulat, acestea vor fi rezistente la pete și apă. 

Multe opțiuni de finisare 

Pe lângă alegerea nuanței potrivite de travertin, poți personaliza și aspectul pardoselilor tale cu mai multe opțiuni de finisare, cum ar fi: antichizat, lustruit, lustruit + chituit, mat, mat+ chituit, periat, periat + dăltuit sau scapițat . Travertinul lustruit oferă un finisaj plat și neted, care este rezistent la pete, deși alunecos. Travertinul mat este cea mai populară opțiune pentru pardoseli, deoarece are aspect plat, dar nu este alunecos. Travertinul scapițat și periat oferă ambele suprafețe texturate în culori discrete care nu reflectă lumina

Întreținere destul de redusă 

Pardoselile de travertin necesită puțin mai multă întreținere decât unele tipuri de pardoseală, dar folosirea produselor de curățare potrivite și sigilarea regulată a suprafeței poate face întreținerea lor simplă. Aceste pardoseli trebuie măturate des pentru a preveni ca praful și resturile să le zgârie. Șterge întotdeauna scurgerile de lichide imediat pentru a preveni petele, deoarece piatra este poroasă. Pentru a preveni deteriorarea pietrei, nu utiliza niciodată produse de curățare acide sau alcaline.  

Alege acum modelul potrivit de travertin pentru pardoselile din locuința ta, accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 sau depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba. Vei găsi peste 90 de modele.