Avantajele pardoselilor de piatra

Pardoselile de piatră naturală sunt foarte populare, devenind elemente de bază impresionante în decorul locuinței. Acest lucru se datorează numeroaselor avantaje pe care le oferă acest material. 

Dacă ești în căutarea unor pardoseli distinctive și foarte durabile, cele din piatră naturală reprezintă cu siguranță cea mai bună alegere. Poți alege din următoarele tipuri de piatră: marmură, granit, calcar, travertin, onix, sandstone sau ardezie. Iată care sunt avantajele pardoselilor de piatră. 

Frumusețea naturală 

Pardoselile de piatră au o frumusețe naturală, ce cuprinde un amestec captivant de mișcare a culorilor, texturi unice și finisaje variate. Aceste caracteristici aduc eleganță și sofisticare oricărui proiect, indiferend de spațiul exterior sau interior în care se amenajează pardoselile.  

Diversitatea  

Poți găsi atât tipuri de piatră cu modele discrete și neutre, cât și cu nuanțe bogate și impact vizual puternic. Chiar nu este o problemă dacă ai amenajat deja toate elementele dintr-un spațiu, însă îți dorești să schimbi pardoseala cu una din piatră naturală. Posibilitățile pe care ți le oferă acest material sunt infinite, datorită diversității sale uimitoare. 

Durabilitatea 

Piatra naturală este extrem de durabilă și rezistă fără probleme traficului intens al pardoselilor pentru mulți ani, fără niciun fel de impact negativ. De asemenea, pardoselile de piatră sunt rezistente la zgârieturi, ciobiri, spargeri, foc sau apă, ceea ce face ca intreținerea lor să fie foarte simplă. Suprafața dură a pietrei naturale este confortabilă de mers desculț, în timp ce absoarbe vibrațiile care provin de la pași și de la uzura în timp. Atunci când amenajezi o pardoseală de piatră în locuința ta, faci o investiție permanentă, deoarece spre deosebire de cele confecționate din alte materiale, nu va avea neveie de înlocuire niciodată. 

Varietate de finisaje 

Nu numai că există multe tipuri de piatră, dar poți avea și pardoseli de piatră finisate într-o varietate de moduri. Finisajele lustruite conferă o suprafață lucioasă care reflectă lumina și luminează natural o cameră. Alternativ, un finisaj mat oferă pardoselilor o suprafață netedă, fără luciu. 

Pentru a reproduce un aspect rustic sau învechit, finisajele antichizat, periat sau scapițat, sunt perfecte pentru a dezvălui imperfecțiunile care conferă pardoselii mai mult caracter. Indiferent de finisajul pe care îl alegi, asigură-te că funcționează bine cu decorul locuinței tale, pentru a realiza cu succes ideea de design. 

Stona îți oferă o varietate de modele de piatră pentru amenajarea pardoselilor interioare sau exterioare ale locuinței tale. Le poți alege pe cele potrivite accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba.