Pardoseli de piatra in trend pentru anul 2023 

Fie că plănuiești din timp sau ești pe cale să începi un nou proiect de amenajare interioară, s-ar putea să îți dorești pardoseli de piatră în trend pentru anul 2023.

 

În acest nou an există dorința de a crea un spațiu care să ne îmbunătățească conexiunea cu lumea naturală sau unul care este plin de culori puternice și modele interesante. Ar putea însemna pur și simplu să investești în materiale de înaltă calitate, cum ar fi plăcile de marmură atemporale, în care știi că vei găsi frumusețe pentru mulți ani de acum înainte. 

Plăcile de piatră colorate devin din ce în ce mai populare. Fie că este vorba de pasteluri pudrate, străluciri energizante sau de o interpretare colorată a plăcilor de tip tablă de șah, o să vedem din ce în ce mai multe scheme de culori care folosesc nuanțe mai îndrăznețe în locul paletelor neutre.  

Dacă ți-am stârnit curiozitatea până acum, citește în continuare care sunt câteva pardoseli de piatra în trend pentru 2023. 

1. Marmură de lux 

Pentru o pardoseală de piatră elegantă  nu poți greși cu marmura. Indiferent dacă preferi gri, verde, tonurile delicate de bej sau alb, cum ar fi marmura Carrara, această piatră atemporală și rezistentă va pune în valoare orice spațiu. În timp ce plăcile de marmură par să depășească în mare parte tendințele de design trecătoare, ne așteptăm să vedem un număr tot mai mare de modele interesante acum, în anul 2023. Folosește plăci de marmură în formă de os de hering (herringbone), hexagonale, pătrate sau dreptunghiulare. 

2. Tablă de șah atemporală 

Un design care există de secole, pardoselile de tip tablă de șah se bucură de o oarecare renaștere într-o varietate de spații din întreaga casă, de la holuri impunătoare până la living-uri. Și, deși nu s-au demodat niciodată, în anul 2023 este o tendință populară, datorită amplorii și versatilității tipurilor de piatră și a modelelor fiecăruia, disponibile acum. Dacă plăcile alb-negru par prea dure, alege alternative mai colorate, prin alăturarea plăcilor albe cu cele de culoare puternică.  

3. Mozaic artistic 

O idee foarte bună pentru pardoseli de piatră neconvenționale este mozaicul. Indiferent dacă alegi plăci de piatră cu finisj lustruit sau mat, acest model de pardoseală va atrage cu siguranță toate privirile.  

 Mozaicul reprezintă o modalitate excelentă de a include un model interesant în pardoseala ta. Pardoselile de piatră cu model mozaic adaugă textură și rafinament oricărui spațiu, făcându-le o alegere excelentă pentru cei care doresc să creeze un aspect artistic și luxos în locuința lor. 

4. Finisaj mat 

Pardoselile de piatră cu finisaj mat au devenit o alegere extrem de populară. Acest lucru se datorează în mare parte aspectului lor elegant și stilat, care le-a făcut favorite printre designerii de interior și pasionații de decor. Aceste plăci de pardoseală sunt adesea lăudate pentru aspectul lor plăcut și discret. care pot oferi oricărei camere o atmosferă calmă și liniștită. 

Pentru a avea pardoseli de piatra în trend pentru 2023, accesează www.stona.ro sau vizitează showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba. Vei găsi o varietate foarte mare de tipuri de piatră, cum ar fi: marmură, granit, calcar, travertin, onix, sandstone și ardezie, fiind disponibilă pentru fiecare tip, o gamă largă de modele.