Curatarea pardoselii de piatra

granit

Blaturile si pardoselile din piatra naturala sunt o investitie de lunga durata datorita longevitatii si rezistentei acestor materiale.

Desi costul pietrelor naturale nu este mic, trebuie sa ti cont ca eleganta si unicitatea acestor roci nu este egalata de nici un alt material de pe piata. Designul superb al marmurei sau duritatea granitului sunt cateva avantaje care fac din piatra naturala material perfect pentru decorarea locuintei.

Folosirea pietrelor naturale pentru amenajarea casei va spori valoarea si stilul acesteia. Pietrele naturale sunt prelucrate si taiate la diferite dimensiuni, astfel acestea pot fi utilizate in orice lucrare. Pe suprafata pietrei se aplica o rasina pentru a acoperi crapaturile si pentru a proteja piatra de zgarieturi si de pete. Cu toate astea, blaturile si pardoselile din marmura, calcar sau granit necesta si o ingrijire periodica pentru ca frumusetea lor sa se pastreze un timp indelungat.

Mai jos enumaram cateva sfaturi pentru ca pardoseala ta sa se pastreze ca in prima zi.

  • Curata periodic pardoseala

Paroseala trebuie curatata zilnic, in special daca pardoseala se afla in bucatarie. Nu folosi bureti aspri sau solutii de curatare cu aciditate ridicata deoarece acestea pot deteriora in timp suprafata pardoselii.

  • Verifica conditia rasinii de pe pardoseala

Periodic va trebui sa aplici pe suprafata pardoselii o rasina care o va proteja de pete si zgarieturi. Pentru a testa daca pardoseala ta are nevoie de sigilare poti face urmatorul test. Varsa putina apa in diferite locuri de pe pardoseala. Lasa sa actioneze 20 de minute dupa care sterge petele de apa. Daca locul in care ai varsat apa pardoseala se va umbri atunci inseamana ca apa a penetrat piatra si aceasta are nevoie de sigilare.

Sigilarea trebuie facuta de o persoana autorizata pentru a fi sigur ca aceastra este aplicata corespunzator.curatarea pardoselii

  • Polisarea pardoselii

Pardoseala se poate polisa daca doresti sa ii oferi o stralucire mai mare, insa trebuie sa tii cont ca acest proces poate face pardoseala foarte alunecoasa.

Astfel de piatra decorativa naturala se poate gasi in orice depozit de piatra naturala din tara. De cele mai multe ori aceste depozite asigura si mentenanta pardoselilor.