Ghid de cumparare piatra naturala

vanzare piatra naturalaInca din cele mai vechi timpuri piatra naturala a fost utilizata pentru realizarea unor constructii si obiecte ornamentale pe care le putem vizita si in ziua de astazi. Datorita calitatilor sale, piatra naturala este utilizata si in prezent pentru decorarea cladirilor, realizarea de monumente sau pavarea spatiilor publice si private.

Fie ca doresti sa iti redecorezi locuinta cu blaturi, pardoseli, pavaje va trebui sa te informezi inainte de a achizitiona.

In continuare vom sublinia aspectele importante de care trebuie sa tii cont pentru alegerea pietrei naturale care ti se potriveste.

Bugetul: Bugetul de cele mai multe ori primeaza in luarea unei decizii insa, daca ne gandim ca decorarea locuintei cu piatra este o investie pe o perioada foarte lunga, atunci putem mari bugetul alocat, daca este cazul.

Daca doresti sa decorezi bucataria cu blaturi de piatra atunci iti este recomandat sa folosesti granit si nu de marmura. Pretul granitului este mai ridicat decat cel ar marmurei insa este mai rezistent la pete si zgarieturi.

Daca vrei sa schimbi pardoseala cu una din marmura atunci trebuie sa stii ca marmura alba este mai scumpa decat marmura colorata. De ce?  Simplu. Deoarece este mai rara. Daca insa doreai sa achizitionezi marmura colorata atunci ai un avantaj.

Aplicatie: Ca orice alt material piatra naturala are avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le cunosti. Cu informatia necesara poti transforma dezavatajele in favoarea ta.

Pentru pavaje si pavele sunt recomandate pietrele naturale care nu sunt foarte poroase si care au o duritate mare la agentii externi. Astfel puteti opta pentru pavele de granit deoarece granitul este unul dintre cele mai dure roci de pe pamant. Acesta este recomandat in zonele cu trafic intens fara sa iti faci probleme ca pavajele se vor deteriora.

Blaturile de bucatarie trebuiesc sa fie rezistente la pete si la zgarieturi. Marmura se poate folosi in astfel de spatii insa daca treficul nu este intens si daca esti atent la petele de suc, otet si vin.

Daca ai o activitate intensa si iti place sa petreci timpul in bucatarie atunci blaturile din granit sunt mai potrivite. Acestea nu au un colorit la fel de atragator precum marmura, insa sunt rezistente la lichidele cu aciditate ridicata si se zgarie foarte greu.

Culoare: Pietrele naturale au atras dintotdeauna deoarece au avut un colorit spectaculos, unele dintre ele fiind considerate pietre semipretioase.

Daca doresti culori puternice si vii iti recomandam pietre precum onixul sau marmura, astfel de pietre vor oferi luminozitate si stil oricarei incaperi. Un avantaj major al pietrelor naturale este acela ca acestea se pot gasi intr-o multitudine de nuante.

Indiferent de piatra naturala pe care o vei alege in final, iti garantam ca valoarea locuintei tale va creste si oricine iti va trece pragul va remarca eleganta si stilul pietrei naturale.