Avantajele pardoselilor de granit

Pardoselile de granit sunt o alegere atât de populară în renovarea locuințelor, datorită rezistenței și durabilității lor, dar și al aspectului frumos. Granitul este o rocă magmatică masivă, ce are o textură granulată și este compusă din feldspat, cuarț și minerale amfibole. 

Plăcile de granit pot crea design-uri și stiluri extrem de diverse, posibilitățile fiind practic infinite. Îți prezentăm câteva avantaje ale pardoselilor de granit, pentru a te convinge că sunt soluția ideală pentru o funcționalitate excelentă și o estetică unică. 

Aspectul estetic 

Gama de culori și modele pe care le oferă granitul sunt foarte diverse și diferite, ceea ce înseamnă că poți avea exact pardoselile pe care ți le dorești în locuința ta. Acest material va adăuga caracter și rafinament oricărui spațiu. Poți găsi granit în nuanțe de alb, bej, gri, maro, exotic, galben, roșu, roz, albastru, negru și verde. 

Durabilitate 

Granitul este o piatră dură care este practic imposibil de spart. Cu o îngrijire adecvată, pardoselile de granit din locuința ta vor dura toată viața și vor rămâne în stare excelentă. Reprezintă o alegere excelentă pentru zonele cu trafic intens, deoarece sunt rezistente la zgârieturi, crăpări, ciobiri sau spargeri. Deoarece culorile rezistă la decolorare în lumina soarelui, granitul își păstrează frumusețea chiar și atunci când este folosit în aer liber ca pardoseală pentru terasă. 

Răcire confortabilă 

Ca și alte pietre, granitul conduce bine căldura. Atunci când stai pe pardoselile de granit, acestea atrag căldura din corp, ceea ce este un plus major atunci când sunt temperaturi ridicate afară. Menținând picioarele răcoroase, întregul corp se simte mai rece. O astfel de pardoseală oferă copiilor un loc confortabil de joacă, iar animalelor de companie un loc răcoritor de odihnă. 

Rezistență la apă si umiditate 

Odată etanșat corespunzător, granitul este extrem de rezistent la apă și umiditate, ceea ce înseamnă că pardoselile amenajate cu această piatră naturală sunt ideale pentru baie. Evită să utilizezi amoniacul, înălbitorul sau orice produse de curățare cu solvenți sau substanțe caustice, deoarece vor îndepărta soluția de etanșare de pe suprafața pardoselilor. 

Peste 600 de modele de granit te așteaptă pe www.stona.ro pentru a obține pardoselile pe care ți le dorești în locuința ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.