Tipuri de modele pentru pardoselile de piatra

Ai nevoie de idei pentru amenajarea locuinței tale? Poți începe cu alegerea unor tipuri de modele pentru pardoselile de piatră.


Eleganța și rezistența pardoselilor de piatră îți vor transforma locuința într-un spațiu sofisticat și durabil. Este disponibilă o gamă foarte variată de culori, texturi și forme pentru fiecare tip de piatră. Fie că alegi pardoseli de marmură, granit, travertin, calcar, sandstone, onix sau ardezie, îți va fi ușor să creezi exact modelul pe care ți-l dorești.


În continuare îți vom prezenta câteva tipuri de modele pentru pardoselile de piatră.


1. Model geometric


Poți combina diverse tipuri de pietre pentru a crea forme pentru pardoseala ta, deoarece cea mai mare parte a tipurilor de piatră se potrivesc bine împreună, în funcție doar de modul în care sunt tăiate și finisate. Poți alege între forme geometrice sau cele organice, adică plante sau animale.
Mozaic sau abstract, simetric sau asimetric. Te poți juca între acestea în funcție de gradul de lumină din încăpere, de mărimea acesteia, cât și de funcție. Mozaicurile, de exemplu, sunt adesea folosite în bucătării și băi.


2. Model cu contrast ridicat


Deși posibilitățile sunt practic nesfârșite, cele mai populare culori pentru pardoseile de piatră sunt în mod constant alb, gri și negru. Un motiv ar putea fi că acestea sunt probabil culorile care se combina cel mai ușor cu toate celelalte nuanțe care vor popula o cameră.
Totuși, dacă alegi un contrast ridicat, trebuie să te gândești să restrângi culorile mobilierului la una singură și poate să alegi și o nuanță mai deschisă.


3. Model monocolor


Spre deosebire de pardoselile de piatră multicolore, optarea pentru o pardoseală monocoloră lasă cu siguranță loc de improvizație cu mobilierul.
Aceasta este o opțiune bună de pardoseală pentru o cameră dedicată odihnei și activităților mai contemplative, cum ar fi un dormitor sau o bibliotecă.


4. Model cu texturi complexe


Pardoselile de piatră cu model cu texturi complexe sunt suficiente pentru a decora spațiile. Alege mobilier cât mai simplu pentru a nu aglomera încăperea și pentru a lăsa piatra să fie în centrul atenției. Contrastul potrivit cu pereții va transforma orice spațiu într-unul complet. Texturile pietrei sunt extrem de variate si diferă în funcție de piatrâ, cum ar fi: venate ale marmurei sau granulate ale granitului.


Dacă accesezi www.stona.ro poți pune în aplicare aceste tipuri de modele pentru pardoselile de piatră din locuința ta. Vei găsi o varietate foarte mare de tipuri de piatră, cum ar fi: marmură, granit, calcar, travertin, onix, sandstone și ardezie, fiind disponibilă pentru fiecare o gamă largă de modele.