De sa aleg pardoseala din granit

pardoseala din granit

pardoseala din granit

Granitul este o roca de tip vulcanic supusa la temperaturi si presiuni extreme, drept urmare aceasta are o structura foarte solida.

Cand vine vorba de pardoseli exista numeroase materiale pe care le putem utiliza, dintre cele mai cunoscute enumeram lemnul, marmura, gresia etc. Nici una dintre aceasta nu poate egala granitul cand vine vorba de longevitate si de rezistenta la zgarieturi si pete.

Pardoselile din granit se pot utiliza atat in interior cat si in exterior deoarece granitul este rezistent la vant, ploaie, inghet-dezghet si temperaturi ridicate.

Pardoselile din granit se intalnesc cel mai des in bucatarie si baie deoarece aceste zone sunt cele mai frecventate si granitul ofera siguranta de care ai nevoie.

Granitul pe langa rezistenta pe care o ofera, are si un aspect elegant si unic care va da un plus de stil si valoare oricarei locuinte. Granitul poate avea suprafata lustruita, fiamata sau periata astfel acesta va si solutia perfecta pentru zonele cu umiditate ridicata unde gradul de alunecare este  ridicat.

Pentru a alege cel mai bun granit pentru pardoseli va recomandam sa luati in calcul aspectele de mai jos:

  • Nuantele pe care se gaseste granitul sunt numeroase asa ca daca vrei sa iti surprinzi oaspetii poti opta pentru o pardosela din granit de o culoare excentrica. Trebuie sa tii cont ca trebuie sa pastrezi contrastul creat de pereti si pardoseala, astfel culorile inchise ale granitului pot mari luminozitatea din incapere.
  • In comparatie cu alte materiale, granitul este ceva mai scump, asa ca tine cont in cazul in care ai un buget limitat pentru decorarea casei. De asemenea pardoseala din granit este o investitie pe termen lung care merita un sacrificiu financiar deoarece pardoselile din granit au o longevitate de zeci de ani.
  • Granitul este un material eco si nu va pune natura in pericol.
  • Nefiind un material poros, granitul ofera o rezistenta mai mare impotriva bacteriilor asa ca se poate folosi fara probleme in baie sau in bucatarie.

In prezent sunt numeroase magazine de piatra online unde puteti vedea oferte detaliate si de unde puteti face rost de informatii utile.