Pavarea curtii cu ardezie

Pavarea curții tale trebuie să se facă cu un material care respectă câteva cerințe foarte importante: rezistența ridicată la uzură și aspectul plăcut. Ardezia îndeplinește cu succes aceste cerințe.

Ardezia este o rocă de origine sedimentară, formată din argilă cu granule fine, ce s-a întărit din cauza presiunii. Este compusă din foi care se pot desface ușor în plăci subțiri.

Această piatră naturală va oferi pavajului tău din curte un aspect unic, prin intermediul culorilor sale intense ce nu se întâlnesc la celelalte tipuri de piatră. Gama de culori a ardezie cuprinde nuanțe de bej, gri, galben, maro și roșu.

Atunci când vei face această amenajare vei avea parte de versatilitate, datorită diversității în care sunt disponibile culorile și dimensiunile plăcilor. Astfel poți crea modele deosebite prin combunarea acestora în moduri inedite.

Pavajul de ardezie va avea și numeroase avantaje de ordin practic datorită rezistenței foarte ridicate a acestui material. Va fi foarte potrivit pentru expunerea la temperaturi scăzute, făcând față cu brio înghețului. De asemenea suprafața foliată cu aspect neregulat a ardeziei, va oferi un finisaj antiderapant, foarte potrivit pentru acest tip de amenajare.

Pentru a asigura păstrarea aspectului intact de-a lungul timpului, pavajul tău de ardezie din curte va necesita aplicarea unui tratament de sigilare în mod periodic.

Întreținerea acestui pavaj se va face cu ușurință, prin curățare periodică folosind o soluție special concepută pentru acest tip de piatră sau un detergent ușor cu pH neutru.

Pe www.stona.ro poți găsi modelul de ardezie potrivit pentru pavarea curții tale. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.