Instalarea pardoselilor din mozaic de piatra 

Mozaicul este de obicei disponibil pentru marmură, travertin, onix și ardezie. Plăcile de mozaic sunt montate pe un suport din plasă pentru a fi mai ușor de instalat. În continuare vom detalia toți pașii care trebuie urmați pentru instalarea pardoselilor din mozaic de piatră.

 

1.Găsește locul de unde vei începe să așezi mozaicul de piatră pentru a crea pardoseala. Începe din centrul mozaicului de piatră – pentru a-l găsi, pune o ruletă de măsurare pe lungime și marcheaz-o cu cretă, apoi în jos pe lățime și marchezi unde se intersectează cele două. Aici vei plasa prima foaie de mozaic. 

2.Așază toate foile de mozaic. În acest fel, te poți asigura că se ajunge la o acoperire completă și că suporturile care trebuie tăiate, sunt tăiate pentru a se potrivi perfect cu pardoseala înainte de a aplica adezivul. Dacă utilizezi plăci decorative din piatră pe care vrei să le folosești ca mozaic, poți planifica în avans designul pardoselii. Taie orice suprafață în exces înainte de a așeza materialul pentru a te asigura că plasa nu interferează cu liniile de chit. 

3.Pregătește suprafața. Trebuie să te asiguri că stratul de bază este curat și neted înainte de a aplica stratul subțire de adeziv, deoarece suportul din plasă al mozaicului de piatră este flexibil și poate provoca denivelări sau ondulații. 

4. Pune mozaicul de piatră. Începe să plasezi foile de mozaic interconectate pe adeziv începând din punctul central și deplasându-te în exterior și spre margini. Asigură-te că ai fixat foile după ce ai plasat câteva din ele; asta implică folosirea unui ciocan sau a unei bucăți de placaj pentru a lovi suprafața foilor de mozaic și pentru a te asigura că nu există bule de aer prinse în plasă. Făcând acest lucru în mod regulat în timpul instalării este cel mai bun mod de a obține o pardoseală din mozaic de piatră uniformă. 

5.Chituiește cu grijă. Foile de mozaic formate din bucăți mici de piatră vor necesita chit neted și uniform, dar și etanșant, pentru a te asigura că până și cel mai delicat design de pardoseală este complet chituit. 

Acum că ai aflat procesul necesar pentru instalarea pardoselilor din mozaic de piatră, mai rămâne doar să alegi modelele potrivite accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba.