Avantajele pardoselilor de marmura

Marmura este unul dintre cele mai durabile, elegante și frumoase materiale pentru pardoseli. Pardoselile de marmură sunt de calitate superioară și se potrivesc cu orice concept de arhitectură.

 

Acest material este o rocă metamorfică compusă în cea mai mare parte din calcit și obținută prin metamorfoza calcarului. Numele său provine din limba greacă și înseamnă piatră strălucitoare. 

Pe lângă faptul că pardoselile de marmură creează interioare luxoase, sporesc valoarea clădirii. După ce vei cunoaște avantajele pardoselilor de marmură, te vei convinge că reprezintă alegerea ideală pentru interiorul sau exteriorul locuinței tale. 

Durabilitate 

Marmura este un material natural și are acum o reputație de durabilitate de peste sute de ani. Pardoselile de marmură vor fi extrem de durabile, rezistente la zgârieturi și la presiuni externe și modificări de greutate. În afară de utilizări rezidențiale, sunt potrivite pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi clădiri comerciale, hoteluri, instituții etc. 

Design versatil și eleganță naturală 

Opțiunile pe care le oferă acest material sunt extrem de variate, fiind disponibil în diferite culori, venaturi, vârtejuri, modele și nuanțe, astfel încât pardoselile de marmură să se poată potrivi cu orice schemă de culori a spațiului. Nicio altă piatră naturală nu este elegantă ca marmura care oferă un aspect simplu și natural oricărui spațiu. Modelele, culoarea și designul variază ușor în fiecare placă, rezultând un aspect personalizat pentru fiecare pardoseală. 

Cresc valoarea clădirii 

Ori de câte ori plănuiești un proiect de amenajare a locuinței tale, probabil te gândești la modul în care proiectul va îmbunătăți aspectul și funcționalitatea clădirii. Pardoselile de marmură garantează creșterea valorii unei clădiri, în cazul în care îți vei dori în viitor să o vinzi.  

Reduc alergiile 

Dacă tu sau cineva din locuința ta suferă de alergii, pardoselile de marmură se potrivesc perfect. Suprafața lor este suficient de caldă pentru a merge desculț, dar nici nu adună praf și resturi, ca să nu mai vorbim de polen. Poți vedea praful când apare și asta îl face ușor de șters și de îndepărtat de tine înainte de a începe să declanșeze alergiile. 

Proprietăți translucide 

Marmura este un material translucid, semi-transparent, care permite trecerea luminii prin ea. Suprafața strălucitoare și translucidă a pardoselilor de marmură, reflectă lumina și astfel sporește cantitatea de lumină naturală prezentă în camere. Acest lucru face spațiile interioare mai luminoase, mai deschise și mai spațioase.  

Te așteptăm pe www.stona.ro cu o varietate de modele de marmură pentru amenajarea pardoselilor interioare sau exterioare ale locuinței tale. Avem peste 250 de modele disponibile. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 sau în depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba.