Avantajele utilizarii pietrei naturale in contructii

pavaje

avantaje piatra naturalaPiatra naturala a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri pentru ridicarea unor constructii care inca mai pot fi vizitate si astazi. Proprietatile acestor roci au fost descoperite si apreciate chiar si in Antichitate. De ce? Simplu. Deoarece sunt extrem de rezistente si au un aspect deosebit.

Avantajele principale ale acestor roci sunt:

  • Gama variata de modele si culori

Pietrele naturale sunt de diferite tipuri, fiecare dintre acestea oferind o paleta variata de modele si culori. Indiferent de stilul pe care doresti sa il abordezi atunci cand iti decorezi casa, pietrele naturale vor completa designul ales de tine si vor da un plus de eleganta si stil casei tale. Culorile pietrelor naturale pot satisface cele mai excentrice gusturi si de asemenea se pot folosi si pentru decorari in stil modern si pentru decorari in stil clasic.

  • Diversitatea formelor

Fiind piatra naturala, aceasta poate avea diferite forme sau poate fi taiata in functie de nevoile fiecaruia. Indiferent ca doresti sa pavezi aleea sau sa construiesti o fantana arteziana, piatra naturala este solutia perfecta deoarece se poate taia  in orice forma doresti.

  • Longevitatea

Se cunoaste faptul ca granitul este unul dintre cele mai dure materiale de pe pamant si ca a stat la baza construirii diferitor piramide.

Pietrele naturale rezista la modificarile de temeratura si la agentii externi, astfel acestea pot fi utilizate si la amenajariele exterioare.

  • Ecologice

Fiind formate in natura, aceste pietre nu au in compozitie substante chimice  care sa afecteze natura sau oamenii.

  • Intretinerea si curatarea

Avand o structura poroasa pe suprafata acestora se poate aplica o rasina pentru a creste rezistenta la zgarieturi si la pete. Petele se pot indeparta foarte usor cu o laveta si cu apa calda amestecata cu un sapun lichid. Recomandam sa inlaturati petele cat mai repede pentru a nu se impregna in piatra.