Asortarea textilelor cu pardoselile de piatra

Dacă îți dorești ca locuința ta să aibă un aspect cât mai armonios, asortarea textilelor cu pardoselile de piatră este foarte importantă.


Pardoselile de piatră atrag din ce în ce mai mulți proprietari, deoarece sunt ideale pentru bucătărie, baie, living, dormitoare, holuri, dar și pentru pavaje exterioare. Durabilitatea și aspectul deosebit sunt principalele calități ale acestor pardoseli. Datorită varietății impresionante a pietrei naturale, se adaptează cu ușurință oricărui stil de design, iar asortarea textilelor din încăpere, cum ar fi: draperii, perne, canapele, fotolii etc, se poate face cu ușurință. În continuare îți vom prezenta câteva idei despre asortarea textilelor cu pardoselile de piatră.

Stilul Marin

Stilul Marin ți se potrivește dacă decorul tău visat este tema lejeră și aerisită a unei reședințe de pe plajă. Chiar dacaă locuința ta este în mijlocul orașului, asta nu înseamnă că nu poți să recreezi acea atmosferă relaxantă la tine acasă. Pardoselile de piatră se potrivesc cu acest sti de decor, deoarece sunt disponibile și în culori/ modele care seamănă cu digurile de stâncă și malul mării.
Tonurile de culoarea nisipului ale travertinului, marmurei sau calcarului funcționează bine cu textile în nuanțe simple, pastelate, în diverse nuanțe de albastru, dar și cu imprimeuri nautice.

Stilul de tranziție: tradițional și contemporan

Stilul de tranziție reprezintă o combinație între tradițional și contemporan. Acest stil adoptă o abordare mai puțin pretențioasă, păstrând în același timp farmecul tradițional, într-un mod actualizat. Pardoseala de piatră se potrivește foarte bine stilului de tranziție, deoarece piatra oferă un aspect clasic fără agitație sau nostalgie.
Alege pardoseli de piatră care se îmbina cu caracteristicile camerei, cum ar fi un perete de piatră stivuit sau un șemineu de piatră.. Piatra în nuanțe de bej, alb și gri oferă spațiului o bază atrăgătoare, în timp ce textilele și mobilierul simple, monocrome păstrează un finisaj clasic, dar contemporan.

Stilul Rustic Urban

Acest stil evoluează de la metal și beton la texturi și materiale naturale. Liniile curate sunt pentru mobilier și dulapuri, dar pardoselile de piatră și textilele sunt acum alese pentru personalitate și căldură.
Poți opta pentru textile gri deschis: monocromatice sau cu imprimeuri abstracte sau geometrice, marmură albă sau travertin pentru a crea o suprafață elegantă a pardoselii unei reședințe rustice urbane. Combinația de materiale organice și vopsea strălucitoare conferă camerelor o atmosferă curată cu căldură, fără a fi plictisitoare.

Plăcile de piatra din calcar si sandstone au mai multă personalitate datorită texturilor si finisajelor materialelor. Pardoselile amenajate cu aceste pietre oferă acel aspect unic care poate face cu adevărat ca mobilierul modern să iasă în evidență, creând în același timp un spațiu cu adevărat confortabil.

Vei găsi o varietate foarte mare de modele de marmură, granit, calcar, travertin, onix, sandstone și ardezie cu care să pui în practică ideea ta preferată despre asortarea textilelor cu pardoselile de piatră. Le poți alege pe cele potrivite accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba.