Pardoseli artistice de piatra pentru locuinta ta

Estetica locuinței tale este foarte importantă, de aceea amenajarea pardoselilor într-un mod artistic este cea mai bună idee. 

Multitudinea tipurilor de piatră naturală disponibile, dar și a modelelor extrem de variate care se găsesc pentru fiecare, asigură crearea unor modele de pardoseală unice și impresionante pentru fiecare spațiu al locuinței. 

În continuare îți vom arăta care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a realiza pardoselile artistice de piatră pe care ți le dorești în locuința ta. 

Obținerea combinației perfecte 

Poți combina mai multe tipuri de piatră sau poți folosi unul singur pentru a face combinații complexe cu mai multe modele ale acestuia. Nu există o limită a ceea ce poți crea pentru pardoseli, alegerile pe care le poți face sunt infinite. De asemenea, poți combina și mai multe dimensiuni ale plăcilor de piatră.  

Alegerea unui design 

Modelele populare pentru pardoselile de piatră pot varia de la forme geometrice la forme mai organice. Plăcile de piatră pot fi tăiate în orice dimensiune și formă, astfel că poți obține cu ușurință pardoseli exact așa cum îți dorești. Atunci când vine vorba de culori, ia în considerare paleta pe care vrei să o folosești în întreg spațiul. De exemplu, dacă îți dorești mobilier în culori intense, optează pentru pardoseli în nuanțe neutre și invers, pentru a nu aglomera încăperea. 

Tăierea potrivită 

Modul în care piatra este tăiată pentru a-și dezvălui modelul natural poate influența drastic aspectul designului. Tăierea de-a lungul texturilor are ca rezultat benzi lungi și flexibile de culoare, în timp ce tăierea încrucișată – împotriva lor- dezvăluie fiecare strat. Odată tăiată, o bucată de piatră poate fi finisată într-o varietate de moduri – unii o pot lustrui pentru un efect lucios, în timp ce alții o pot șlefui pentru un aspect mat. Poți alege din peste 10 tipuri de finisaje. 

Sigilarea pardoselilor de piatră  

Deci pietrele au fost selectate, modelul proiectat și plăcile tăiate și finisate. Odată ce pardoseala este instalată, aceasta trebuie sigilată pentru a rezista cât mai bine în timp. Deoarece porozitatea pietrei variază de la placă la placă, chiar și la cele tăiate din același lot, este important să folosești mai multe straturi de soluție sigilantă pentru a te asigura că toată suprafața este acoperită. 

Pe www.stona.ro vei găsi o varietate foarte mare de tipuri de piatră, cum ar fi: marmură, granit, calcar, travertin, onix, sandstone și ardezie, fiind disponibilă pentru fiecare, o gamă largă de modele. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 sau în depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba. Stona se va asigura că vei obține pardoselile artistice pe care ți le dorești în locuința ta.