Montarea pardoselilor de piatra

montare pardoseli

montare pardoseli

Piatra naturala va da un plus de eleganta casei tale si va creste valoarea locuintei deoarece este un material la mare cautare datorita calitatilor sale.

Desi este un material dur, piatra naurala are nevoie de o intretinere periodica pentru a-si pastra stralucirea din prima zi si pentru a rezista zeci de ani.

Spre deosebire de pardoseala din lemn, pardoselile de piatra se monteaza mai greu deoarece aceste pardoseli au o greutate mai mare si deoarece panourile de piatra nu se taie usor.

In prima faza trebuie sa ne asiguram ca suprafata pe care vom monta panourile de piatra este dreapta si nu are denivelari. Aceste denivelari trebuiesc retusate altfel riscam ca pardoseala sa se crape cu timpul.

Inainte de a monta pardoseala va trebui sa verifici suprafata acesteia de crapaturi si zgarieturi care pot aparea in urma transportului. Nu trebuie sa te obosesti curatand pardoseala inainte de montaj deoarece se va murdari din nou.

Cea mai dificila parte este taiera bucatilor de piatra. Pentru taiere se va folosi o masina de taiat cu panza diamantata. De asemenea aceasta masina trebuie sa aiba si racire cu apa. Astfel de masina are avantajul ca nu face prea mult praf, face taieturi exacte si prelungeste viata discului.

Tine cont ca taierea pietrei va face mult zgomot si mult praf asa ca cel mai bine este ca taierea sa se execute in aer liber sau intr-un atelier. Folositi si ochelari de protectie pentru a va proteja fata.

Pentru taierea panourilor vei avea nevoie de inca o persoana sa te ajute pentru a tine panoul.

Montarea pardoselii se face relativ usor deoarece vei avea nevoie se un adeziv care se va aplica pe podea. In cazul pardoselilor din piatra poroasa precum trevartinul, va trebui sa aplici adeziv si pe pardoseala.

Chituirea rosturilor se face ca la chituirea gresiei insa trebuie sa tii cont ca pentru baie sa folosiesti un chit antibacterian.

Va recomandam totusi, ca pentru montarea pardoselilor sa apelati la persoane specializate care va pot garanta lucrarea pentru ani de zile.